20e Nieuwsbrief Vrije Energie Ontwikkelingen

 

Waar komt het licht vandaan?

Kunnen we ons er echt voor openstellen en het ontvangen,

voor dat wat ons hart wil bereiken,

en ons wil inspireren,

dat we meer zijn dan alleen maar fysieke wezens?

Ja, dat we allen het goddelijke in ons dragen!

Laat het binnenkomen, en de verandering is al begonnen.

Mag ik jou dus heel veel van dit licht toewensen!

Dick

Beste geïnteresseerden in VRIJE Energie,

Het is al weer enige tijd geleden dat we u de laatste nieuwsbrief stuurden en diverse van jullie zijn dan ook heel nieuwsgierig welke ontwikkelingen inmiddels hebben plaatsgevonden.

Ook hebben we tussendoor 2 update brieven aan jullie gestuurd over de ontwikkelingen in Spanje.

We hadden echt goede hoop dat we daar zaken zouden kunnen doen. Nu blijkt echter toch, na een bezoek en diverse tel. contacten alsook mail uitwisselingen dat het daar allemaal toch niet zo snel gaat als we aanvankelijk aan indruk hadden gekregen.

Het contact is gewoon moeizaam en met weinig enthousiasme ten aanzien van een vorm van samenwerking. Ook krijgen we sterk de indruk dat er nog veel ge-engineerd en verder uit-ontwikkeld moet worden alvorens men echte VE-apparaten op de markt gaat brengen. Hier zouden dus ook nog veel meer tijd en fondsen nodig zijn dan alleen maar voor een licentie. Helaas, maar het is niet anders.

We hebben destijds een inzamelingsactie gestart en heel veel dank aan degene die daarvoor spontaan een bijdrage heeft gestort om zo gezamenlijk de licentie te bemachtigen voor de Benelux-landen echter ondanks het enthousiasme bleek toch dat er slechts ca €15.000,- is binnengekomen van de gehoopte €250.000,-

Wel zijn er inmiddels nieuwe mogelijkheden ontstaan om toch althans de licentie te kunnen bemachtigen als we dat zouden willen nl. een samenwerking met een bedrijf dat ook het hele “in de markt zetten” van dergelijke apparaten ter hand zou willen nemen wat voor ons heel aantrekkelijk is. Maar daar worden, begrijpelijkerwijs, een aantal voorwaarden aan verbonden, zoals een vol-belaste unit zien werken, garantie dat volume fabricage inderdaad start etc.. Zover zijn we momenteel helaas dus nog niet.

Hoe en wat t.a.v. de Energieversterker?

solid state unitWat ik in de vorige Nieuwsbrieven reeds vermeldde was dat ik samen met Eric Nuver (mijn rechterhand) en later ook met Han Vriezen (2 elektrotechnici) naar Stuttgart ben geweest en dat we daar het meest ideale Vrije Energie apparaat hebben zien werken. Een apparaat dat, aan het drie-fasen net gekoppeld, NB 1.700Watt netto produceerde. Een trafo zonder bewegende delen, en dus geen slijtage, zonder hinderlijke geluiden, compact, robuust (en dus bedrijfszeker) en in nagenoeg elke meterkast past. Je sluit hem aan en de meter gaat achteruit draaien! Zie bijstaande foto:

Tja, en nu zijn we inmiddels bijna 2 jaar verder en zult u vragen: en Dick wat is er nu uiteindelijk van geworden?

Enkele maanden geleden was ik naar een Vrije Energie Congres in Bregenz/Oostenrijk en ik kreeg de kans om daarna deze mensen in Stuttgart eindelijk weer te bezoeken. Er bleek dat men afgelopen jaar niet stil had gezeten en er dus ook nieuwe ontwikkelingen te melden waren.

  1. Zo is men afgestapt van de verdere ontwikkeling van de bovengenoemde 1,7kW energieversterker omdat de z.g. blindstroom te hoog (verschuiving in sinusvorm van de spanning t.o.v. de stroom, uitgedrukt in “cos phi” te laag) zou zijn en waar de netbeheerder niet blij mee zou zijn. Binnenkort hebben we een gesprek met de grootste Netbeheerder in NL om hier eens over van gedachten te wisselen. Hiervoor in de plaats ontwikkelt men nu een 1kW-unit die wel autonoom (dus los van het net) zou kunnen werken. Men hoopte dit voor eind 2014 voor elkaar te hebben echter inmiddels is het al weer mei 2015…..

  2. Men heeft een 25kW-unit ontwikkeld die inmiddels al enige maanden bij een tankstation draait. We kunnen deze unit mogelijk bezoeken als we het eens zijn over een licentiecontract wat men zou opsturen. Nog steeds niet ontvangen en ook hier loopt het contact uiterst stroef.

  3. Men heeft een 16kW-unit aan een land in Zuid Amerika verkocht, incl. de licentie.

  4. Men heeft ook diverse 5 en 10kW energieversterkers aan mensen in Duitsland geleverd waar ik inmiddels mee in contact ben t.a.v. hoe en wat, m.a.w. doen ze ook echt wat er van verwacht wordt (zelf zien is pas geloven!).

Wat gebeurt er nog meer?

Bristol, UK,

In dec. 2012 ben ik samen met Kees van der Koppel bij een uitvinder in Bristol (GB) op bezoek geweest. We waren beiden onder de indruk van deze zo inventieve man dat we hem gesponsord hebben om zijn uitvindingen verder te kunnen ontwikkelen. Inmiddels zou er al diverse keren een doorbraak zijn echter ook dit laat nog steeds op zich wachten…. Ik heb de laatste tijd weer wat intensiever contact met deze man echter of en wanneer er echt een doorbraak gaat komen vragen we ons nog steeds af, echter je weet maar nooit. Zijn uitvinding is vooral gebaseerd op het in onbalans brengen van een mechanisch systeem waardoor er “Over Unity” op zou treden m.a.w. dat er meer energie uitkomt dan er in gaat. Hij schat een OU-factor van ca. 10x, dus op zich best interessant. Misschien gaan we binnenkort weer een bezoek brengen…..

Vrije Energie apparaat uit Brazilië,

Electron-Captor-GeneratorVia de website van Sterling Allen: http://pesn.com kwamen we in contact met uitvinders in Brazilië en hoewel zij de boot naar buiten toe flink afhouden hebben wij toch meer persoonlijke contacten kunnen leggen. Zodanig dat er in augustus ’14 iemand, die goed Portugees spreekt en de cultuur kent, bij hen op bezoek is geweest op (lokale) kosten van FreeEnergy4All. We zijn al enige tijd in contact met iemand die ook hun vertrouwen heeft gewonnen en die er al ca 8x op bezoek is geweest en die onderzoekt of er een samenwerkingsverband met ons mogelijk is

Men spreekt over een 6,6kW; 12kW; 40kW en 280kW en heet: “Electron Captor Generator”. De unit is heel compact en werkt volgens het z.g. “Solid State”principe en dus ook zonder bewegende delen!

Ondertussen is ook hier het contact vrij moeizaam en krijgen we amper antwoord op onze contactverzoeken c.q. telefoontjes. Ook hier geldt weer: geduld is een schone zaak….

De watergenerator uit Canada

gds-watergeneratorEnige tijd geleden kwam er ook een artikel langs op de website van Sterling Allen. Het ging over een generator die op water leek te lopen. Het werd genoemd: de GDS Technology water generator.

Ook werd gesproken van “automization of some of the water”, wat het ook moge betekenen. In ieder geval is het water niet de brandstof maar een middel. Zie b.v.:

http://peswiki.com/index.php/Directory:GDS_ Technologies%27_Portable_Water_Generators

Ook schrijft men: NOTICE: Oct. 27:

..Greg told me he didn’t plan on releasing these until December 2015, when he had inventory built up; and that the website wording was in preparation for that..”

M.a.w. op dit moment zijn de units nog niet te bestellen en moeten we wachten tot eind dec. We zitten echter ondertussen ook niet stil en hebben al een aardig beeld wat het fenomeen achter deze uitvinding lijkt te zijn. Voor de 5kW-unit is 2kW aan input nodig t.b.v. een output van 7kW. Inmiddels zou men belangrijke contacten in Mexico hebben om daar mogelijk te gaan produceren. We houden de vinger aan de pols!

GDS Technologies’ Portable Water Generators – “..Canadian company has a water-powered,portable genset not yet available for sale until Dec. ‘15)] on their website, in output sizes of 5 kW, 10 kW and 15 kW, at a price of around $1000/kW. Just 4 gallons of tap water will run the 5 kW system relatively quietly for three days. It emits no pollution, no

fumes. Suitable for non-grid-tie applications…” (PESWiki; October 26, 2014).

Wat hierbij extra interessant is de genoemde prijs van slechts $1000/kW. Dit is extreem goedkoop, maar ook hier zal de toekomst uit moeten wijzen wat het allemaal echt waard is.

THRUST KINETIC GENERATOR OF ELECTRIC ENERGY

RoschThrustKineticGeneratorEnkele maanden geleden (eind oktober ‘14) was ik bij een congres over Vrije Energie in Bregenz/ Oostenrijk waar een model van deze unit werd getoond. Het gehele rad met een soort emmertjes eraan draait geheel onderwater. Indien ze onderin zijn wordt er in de opgaande emmertjes lucht geblazen die een stuwdruk/opwaartse kracht naar boven creëert. Omdat aan de zijkant van de emmertjes gaten zitten die bovenin naar boven wijzen kan de lucht daar weer ontsnappen waardoor de emmertjes zonder lucht, maar gevuld met water , weer naar beneden gaan.

Men noemt dit de:

Rosch Thrust Kinetic Generator which is a prototype of mini power plant build and installed at Rosch business premises in Belgrade.”

Op dit moment is net bekend geworden dat ze te bestellen zijn bij de firma/Verein Gaia.

De kleinste unit levert 5kW en is 5m hoog met een basisoppervlak van 0,5×0,5m. Deze unit kan autonoom draaien. We zijn in gesprek over de licentie voor NL.

Men spreekt ook al over vermogens van 5MW tot 100MW (100.000kW!) units…..! NB: Deze units zijn dermate groot dat er significante civiele bouwwerkzaamheden verricht moeten worden, boven of onder de grond.

Inmiddels hebben we met 4 mensen van FE4All een bezoek gebracht aan Spich nabij Keulen in Dtsl. waar een kleinere unit gepresenteerd werd die 180Watt netto leverde.

Omdat de units toch:

  • vrij complex zijn met zoveel bewegende delen en ook vrij hoog en dus niet zomaar in elk huis toepasbaar,

  • ook nog vrij duur zijn nl. ca €15.000,- voor een 5kW unit (dus €3000,-/kW)

  • men ook een vrij hoge licentieprijs vraagt,

zien wij voorlopig nog af van de aanschaf en licentie voor dergelijke units.

Samenvatting:

Al met al hebben we best veel contacten maar wachten nog op die ene unieke doorbraak die er nog steeds maar niet wil komen ondanks onze grote inspanning en de vele contacten.

Toch voelen we heel duidelijk dat “het” steeds dichter bij komt en de tijd er rijp voor is. Zoveel mensen zijn bezig en op zoek naar energiebesparing en elk zichzelf respecterend bedrijf is bezig met DUURZAAMHEID.

We houden u op de hoogte en zo gauw er een doorbraak is hoort u van ons.

Met een energierijke groet,

Dick Korf voorzitter van FE4All, initiatiefnemer en coördinator.
Eric Nuver, secretaris van FE4All en rechterhand van Dick,
Theo Buijsrogge, penningmeester.