Onlangs kwamen we in Rusland een nieuwe uitvinding op het spoor die potentiële mogelijkheden biedt. Hierbij praten we echter over vermogens van wel 1000kW. Dergelijke apparaten lenen zich op den duur m.n. voor industriële en ander grootschalige toepassingen, plus t.b.v. gebouwen, treinen, etc (voor meer info, zie onderaan deze Nieuwsbrief punt 3.5.3).

Beste geïnteresseerden in VRIJE Energie; 21e Nieuwsbrief eind nov. 2015

Het is al weer enige tijd geleden dat we u de laatste nieuwsbrief stuurden en diverse van jullie zijn dan ook heel nieuwsgierig welke ontwikkelingen er inmiddels hebben plaatsgevonden.

We kunnen jullie zeggen dat we echt niet stil hebben gezeten, echter om te spreken van dé doorbraak daar kunnen we helaas toch nog geen melding van maken, hoe graag we daar allen ook naar verlangen. m.a.w. ze kunnen nog niet besteld worden….

Intussen gaan we gewoon door en we wéten dat het moment van de echte doorbraak steeds dichterbij komt, daar twijfelen we niet aan, en dan kunnen we echt een feest(-je) samen bouwen.

We hebben zo contacten all over the world van Brazilië tot Rusland, van Canada tot Zuid- Afrika, van Engeland tot Stuttgart, enz.

1 Ontwikkelingen in Spanje:

Nadat Eric in februari dit jaar daar een bezoek bracht, ervoeren we dat de communicatie steeds stroever is gaan lopen. Dit heeft onder meer te maken met tegenstrijdige belangen n.l. dat zij veel meer gericht zijn op Industriële afvalverwerking en minder op onze specifieke interesse in Vrije Energie units zoals de Palladium-units. Ook waren licentie- en contractvoorwaarden om te kunnen starten nogal éénzijdig en vonden wij hun units relatief aan de dure kant n.l. per kW tussen €4.750,- tot €6.665,-/kW! **)

Tijdens het congres over VE dat op 24 en 25 okt. plaatsvond in Stuttgart zouden zij ook een presentatie geven echter zij zegden af omdat ze een delegatie op bezoek hadden uit Z. Amerika. Dus dit hernieuwde contact ging helaas niet door.

Voorlopig gaan wij ook even geen verdere actie ondernemen naar hen toe.

2 Hoe en wat t.a.v. de “Energieversterker” uit Stuttgart?

Wat ik in de vorige Nieuwsbrieven reeds vermeldde was dat ik samen met Eric Nuver (mijn rechterhand) en later ook met Han Vriezen (2 elektrotechnici) naar Stuttgart ben geweest en dat we daar het meest ideale Vrije Energie apparaat hebben zien werken. Een apparaat dat, aan het drie-fasennet gekoppeld, NB 1.700Watt netto produceerde. Een trafo zonder bewegende delen, en dus geen slijtage, zonder hinderlijke geluiden, compact, robuust (en dus bedrijfszeker) en in nagenoeg elke meterkast past. Je sluit hem aan en de meter gaat achteruit draaien! 

Tja, en nu zijn we inmiddels ca 2,5 jaar verder en zult u vragen: en Dick wat is er nu uiteindelijk van geworden?

Enkele maanden geleden was ik naar een Vrije Energie Congres in Bregenz/Oostenrijk en ik kreeg de kans om daarna deze mensen in Stuttgart eindelijk weer te bezoeken. Er bleek dat men afgelopen jaar niet stil had gezeten en er dus ook nieuwe ontwikkelingen te melden waren.

  1. Zo is men afgestapt van de verdere ontwikkeling van deze bovengenoemde 1,7kW energieversterker omdat de z.g. blindstroom (verschuiving in sinusvorm van de spanning t.o.v. de stroom, uitgedrukt in “cos phi”) te hoog zou zijn en waar de netbeheerder niet blij mee zal zijn. Hiervoor in de plaats ontwikkelt men nu een 1kW-unit die autonoom (dus los van het net) zou kunnen werken. Men hoopte dit voor eind 2014 voor elkaar te hebben echter inmiddels is het al weer nov. 2015…..

  2. Men heeft een 25kW-unit ontwikkeld die inmiddels al enige tijd bij een tankstation draait. We kunnen deze unit bezoeken als we het eens zijn over een licentiecontract wat men zou opsturen. Nog steeds niet ontvangen en ook hier loopt het contact uiterst stroef.

  3. Men heeft een 16kW-unit aan een land in Zuid Amerika verkocht, incl. de licentie.

  4. Men heeft ook diverse 3,5 en 10kW energieversterkers aan mensen in Duitsland geleverd waar wij inmiddels mee in contact zijn t.a.v. hoe en wat, m.a.w. doen ze ook echt wat er van verwacht wordt? (zelf zien en zelf meten, is geloven!). Zo hebben we de beschikking gekregen over een 3,5kW-unit die goede kennissen hadden gekocht en die uiteindelijk niet deed wat er van verwacht werd. Ook wij zelf hebben zitten experimenteren met dit apparaat maar konden er ook niet meer uitkrijgen dan er aan input inging. Echt Jammer!

3 Wat gebeurt er nog meer?

3-1 Bristol, UK,

In dec. 2012 ben ik samen met Kees van der Koppel bij een uitvinder in Bristol (GB) op bezoek geweest. We waren beiden onder de indruk van deze zo inventieve man dat we hem gesponsord hebben om zijn uitvindingen verder te kunnen ontwikkelen. Inmiddels zou er al diverse keren een doorbraak zijn, echter ook dit laat nog steeds op zich wachten…. Of en wanneer er echt een doorbraak gaat komen vragen we ons nog steeds af, echter je weet maar nooit. Zijn uitvinding is vooral gebaseerd op het in onbalans brengen van een mechanisch systeem waardoor er “Over Unity” op zou treden m.a.w. dat er meer energie uitkomt dan er in gaat. Hij schat een factor OU van ca. 10x, dus op zich, qua potentie best interessant.

3-2 Vrije Energie apparaat uit Brazilië,

Electron-Captor-GeneratorVia de website van Sterling Allen: http://pesn.com kwamen we in contact met uitvinders in Brazilië en hoewel zij de boot naar buiten toe flink afhielden, hebben wij toch meer persoonlijke contacten kunnen leggen via een tussenpersoon.

Ook is er in augustus 2014 iemand, die goed Portugees spreekt en de cultuur kent, bij hen op bezoek geweest op (lokale) reiskosten van FreeEnergy4All.

Men spreekt over een 6,6kW, 12kW, 40kW en 280kW “Electron Captor Generator”. De units zijn heel compact en werken volgens het z.g. “Solid State” principe en dus ook zonder bewegende delen!

Ondertussen is ook hier het contact vrij moeizaam en krijgen we amper antwoord op onze contactverzoeken.

3-3 De watergenerator uit Canada

Enige tijd geleden kwam er ook een artikel langs op de website van Sterling Allen (Peswiki). Het ging over een generator die op water leek te lopen. Het werd genoemd: de GDS Technology water generator. Ook werd gesproken van “atomization of some of the water”, wat het ook maar betekent. In ieder geval is het water niet de brandstof maar een middel. Zie b.v.:

http://peswiki.com/index.php/Directory: GDS_Technologies%27_Portable_Water_Generators

Ook schrijft men: NOTICE: Oct. 27:

..Greg told me he didn’t plan on releasing these until December 2015, when he had inventory built up; and that the website wording was in preparation for that..”

M.a.w. op dit moment zijn de units nog niet te bestellen en moeten we wachten tot eind dec. We zitten echter ondertussen ook niet stil en hebben al een aardig beeld wat het fenomeen achter deze uitvinding lijkt te zijn. Voor de “5kW”-unit is 2kW aan input nodig met een bruto output van 7kW.

GDS Technologies’ Portable Water Generators – “..Canadian company has a water-powered, portable genset not yet available for sale until Dec.’15)] on their website, in output sizes of 5 kW, 10 kW and 15 kW, at a price of around $1000/kW. Just 4 gallons of tap water will run the 5 kW system relatively quietly for three days. It emits no pollution, no fumes. Suitable for non-grid-tie applications…” (PESWiki; October 26, 2014).

Wat hierbij extra interessant is de genoemde prijs van slechts U$1000/kW.**) Dit is extreem goedkoop, maar ook hier zal de toekomst uit moeten wijzen of en wanneer het commercieel beschikbaar komt en wat het allemaal echt waard is.

3-4 THRUST KINETIC GENERATOR OF ELECTRIC ENERGY

Eind oktober 2014 was ik bij een congres over Vrije Energie in Bregenz/ Oostenrijk waar een model van deze unit van de Firma Rosch AG werd getoond.

Het gehele rad met een soort emmertjes eraan draait geheel onderwater. Indien ze onderin zijn wordt er in de opgaande emmertjes lucht geblazen die een stuwdruk resp. opwaartse kracht naar boven creëert. Omdat aan de zijkant van de emmertjes gaten zitten die bovenin naar boven wijzen kan de lucht daar weer ontsnappen waardoor de emmertjes zonder lucht, maar gevuld met water, weer naar beneden gaan.

Men noemt dit de “Rosch Thrust Kinetic Generator which is a prototype of mini power plant build and installed at Rosch business premises in Belgrade” ook wel Auftrieb- Kraftwerke genoemd. Kleinere units zouden te bestellen zijn via de firma/Gaia-Verein. Deze kleine units leveren 5kW en zijn 5m hoog met een basisoppervlak van 0,5×0,5m2 . Deze units kunnen geheel “autonoom” draaien.

Men spreekt ook al over vermogens van 5MW tot 100MW (100.000kW!) units….., opgebouwd uit meerdere (clusters van) grote units parallel.

Inmiddels hebben we met 4 mensen van FE4All een bezoek gebracht aan Spich nabij Keulen in Duitsland, waar een nog kleinere unit gepresenteerd werd die 180Watt netto leverde.

Over deze units kunnen we o.a. zeggen:

  1. dat ze vrij complex zijn met veel bewegende delen en ook vrij hoog en dus niet zomaar in elk huis toepasbaar,

  2. dat ze ook nog vrij duur zijn, nl. ca €15.000,- voor een 5kW unit (dus ca. €3000,-/kW) excl. het nog zelf in elkaar (doen) zetten, **)

  3. dat men ook een vrij hoge licentieprijs vraagt voor bv. NL. **)

Daarom, en ook in het licht van andere veelbelovende ontwikkelingen, zien wij voorlopig nog af van de aanschaf en licentie van dergelijke units.

3-5 Indrukken van Vrije Energiecongres, Stuttgart, oktober 2015

Tijdens ons bezoek aan het Vrije Energiecongres in Stuttgart op 24 en 25 Okt. jl. werden presentaties gegeven over een breed scala aan onderwerpen, variërend van fijn stoffelijke energieën, resonantie, tot vrije energietechnieken van Nikola Tesla, etc. Hieronder een kleine greep.

3.5.1 Buitenaardse Civilisaties

Zo was er ´n ronduit sprankelende presentatie van Erich von Dänicken over oude, buitenaardse civilisaties en wat zij op aarde achterlieten.

Op alle continenten tekenden mensen lang geleden o.a. al rotstekeningen van ontmoetingen met ruimtevaartuigen/UFO’s van buitenaardsen/ET’s.

Erich wees daarbij ook op interessante verwijzingen in de bijbel en het feit dat religie en wetenschap soms heel dicht bij elkaar komen.

Er was ook authentiek, niet eerder vertoond foto- en filmmateriaal over o.a. de Nazcalijnen in Peru, de Borobudur, een onbekend ondergronds meer onder ‘n Pyramide in Egypte, etc.

Verder vertelde hij dat er volgens Nasa wel meer dan 3,5 miljard (!) “aarde equivalenten” in ons zonnestelsel zouden zijn (ofwel: “we zijn niet alleen!”).

De buitenaardsen zouden zeer geavanceerde zero point energy technologieën hebben (gebruikt), iets wat op aarde wel vermoed wordt te bestaan, maar nog steeds niet (of slechts uiterst selectief:-) voor het publiek zichtbaar is, laat staan beschikbaar. (Een leuke uitdaging voor ons dus:-)

3.5.2 Vrije Energie – Verbinding met hogere Dimensies

Een interessante lezing van Dieter Schall, over zijn inzicht dat VE-apparaten werken op grond van inwerkingen van / met Aether.

Bijzondere fenomenen worden tot dusver helaas vrijwel alleen in de parafysica en metafysica bestudeerd. De huidige wetenschap besteedt hier (vrijwel) geen aandacht aan en gaat nog steeds uit van zogenaamd “keiharde constanten uit de wetenschap” zoals massa van de aarde, de zwaartekracht, diameters van planeten enz, die in de praktijk echter niet meer zijn dan “beste schattingen”.

Verder stelde hij o.a. dat de zwaartekracht “g” afhankelijk is van de “eigenfrequentie” van een stof en diverse andere aspecten en invloeden. Daarbij zou materie continu ontstaan en verdwijnen met ’n uiterst hoge frequentie van 10^100 Hz(!!) en voor slechts 4% uit echte massa bestaan (3D/4D) en voor 96% uit “Feinstoff” of Aether (5D t/m 7D+).

Ook sprak hij over een werkgroep die een VE-apparaat / converter maakt (o.b.v. een droom / inspiratie van een dame) bestaande uit een ronde cylinder met daarin samengeperste fijngemalen kristallen. Onder invloed van hoogspanning zou dan bruikbare energie afgetapt kunnen worden. Wie weet horen we hier op termijn nog meer van.

3.5.3 Nieuwe ontwikkelingen in Rusland

De laatste presentatie van het VE-congres ging over een bijzonder apparaat van een Russische uitvinder. Er werd aanvankelijk een cilindrisch apparaat getoond dat op grote waterdiepte vrije energie produceerde zonder dat daar enige vorm van fossiele brandstof voor nodig was.

Later is dit dusdanig verbeterd dat in een cilinder onder zeer hoge druk (b.v. 2500- 3800 bar, ter vervanging van de waterdieptedruk) via aan drukstoot het water in de cilinder in resonantie werd gebracht en door de wisselende drukken in de aanwezige piëzo-elektrische folie een hoogspanning wordt gegenereerd die vermogen kan creëren.

Dit was een ongelooflijk spannend verhaal want er werden ook foto’s getoond van een cilinder van slechts 20cm diameter en een lengte van slechts 80cm die NB continu 1MW (1000kW!) kan opwekken. Hier werden we helemaal warm van kan ik jullie zeggen (zie 2 foto’s hieronder).

Het betekent b.v. dat zo’n apparaat een complete moderne windmolen van 4000kW (= piekvermogen) kan vervangen omdat dit apparaat 24uur/dag en 365dg/jaar continu dit vermogen kan genereren terwijl een windmolen maar gemiddeld voor 20% (op land) en 25% (op zee) levert (dus afhankelijk van windcondities etc).

Via de spreker hebben we de mailadressen gekregen en hebben we zelf de uitvinder geschreven. Wat men vroeg t.a.v. een licentie voor bv. NL of de Benelux en de contractvoorwaarden was echter niet bepaald om meteen warm van te worden.

Men lijkt zich (ook hier weer) meer te focussen op het ontvangen van (zeer) hoge royalties o.b.v. de opbrengst in kWh dan op de verkoop c.q. investering in deze apparaten, of het belang van CO2-reductie c.q. een schonere aarde.

Op dit moment onderzoeken we met de spreker, of we gezamenlijk sterker kunnen staan om hiermee toch een stap vooruit te kunnen maken.

Hieronder een paar foto’s die een indruk geven van de besproken apparatuur:

hydraulische-converter

Inmiddels hebben we ook contact met iemand die geinteresseerd is in vele van deze apparaten voor bv. de kassenbouw en in de industrie. Een voordeel is wel dat men op zich (althans in Rusland) een alleszins redelijk en aantrekkelijke prijs hiervoor vraagt.

We onderzoeken dan ook of en hoe we, ondanks de licentie- en contractuele “uitdagingen” eventueel enkele units daar kunnen bestellen.

4 Samenvatting:

Al met al zijn er toch wel weer nieuwe ontwikkelingen en hebben we best veel contacten maar we wachten nog steeds op die ene unieke doorbraak die ook in huishoudens goed is toe te passen. De energieversterker van 1,7kW uit Stuttgart en de unit van 1MW uit Rusland zou een ideale combinatie zijn voor toepassingen in woningen alsook voor industriële toepassingen etc.
Hierbij voelen we heel duidelijk dat “het” steeds dichter bij komt en de tijd er rijp voor is. Zoveel mensen zijn bezig en zijn op zoek naar energiebesparing en elk zichzelf respecterend bedrijf is bezig met DUURZAAMHEID.
We houden u op de hoogte en zo gauw er een doorbraak is hoort u van ons.

Met een energierijke groet,


Dick Korf voorzitter van FE4All, initiatiefnemer en coördinator.
Eric Nuver, secretaris van FE4All en rechterhand van Dick,
Theo Buijsrogge, penningmeester.