Hoewel we vrije energie contacten hebben “all over the world” van Brazilië tot Rusland, van Canada tot Zuid-Afrika, van Engeland tot Stuttgart, stuiten we toch steeds weer op allerlei problemen die in de weg staan om het daadwerkelijk handen en voeten te geven. Toch weten jullie dat we aanhouders zijn en ons niet uit het veld laten slaan: “De aanhouder wint uiteindelijk” is ons motto!

Beste geïnteresseerden in VRIJE Energie; 22e Nieuwsbrief begin okt. 2016

Het is al weer enige tijd geleden dat we u de laatste nieuwsbrief stuurden en diverse van jullie hebben laten weten heel nieuwsgierig te zijn welke ontwikkelingen er inmiddels hebben plaatsgevonden.

We kunnen jullie zeggen dat we niet stil hebben gezeten en zijn er enkele zeer boeiende ontwikkelingen die we graag met jullie willen delen ook al is het apparaat wat we zo graag onder de aandacht willen brengen met name voor huishoudelijke toepassingen nog niet op de markt.

Zoals we in de vorige Nieuwsbrief al schreven kwamen we op het spoor van een Russische uitvinding die potentiële mogelijkheden biedt. Hierbij praten we over vermogens van wel 1000 kW (zelfs 1500 kW werd genoemd, maar dit hebben we nog niet zelf kunnen verifiëren). Dergelijke apparaten lenen zich vooral voor industriële en ander grootschalige toepassingen zoals bv. in de kassenbouw, middel grootschalige energieopwekking, t.b.v. gebouwen, treinen, bussen, etc (voor meer info, zie onderaan deze Nieuwsbrief).

Tevens hebben we bij een uitvinder in NL een interessante unit gezien (ook solidstate ontwerp dus zonder bewegende delen!) voor huishoudelijke toepassing echter we konden het nog niet eens worden over de NDA (vertrouwensdocument) en de voorwaarden om dit op de markt te brengen, maar wie weet verandert dit alsnog. Intussen gaan we gewoon door en we wéten dat het moment van de echte doorbraak steeds dichterbij komt, daar is geen twijfel over, en dan kunnen we echt samen een feest(-je) bouwen.

Hier is dan het nieuws over onze vrije energie contacten:

1. Ontwikkelingen in Spanje:

Helaas afgevoerd mede door de stroeve communicatie en ook het relatief dure apparaat
Dit heeft onder meer te maken met tegenstrijdige belangen n.l. dat zij veel meer gericht zijn op Industriële afvalverwerking en minder op onze specifieke interesse in Vrije Energie units
Voorlopig gaan wij ook geen verdere actie ondernemen naar hen toe.

2. Hoe en wat t.a.v. de “Energieversterker” uit Stuttgart?

solid state unitWat ik in de vorige Nieuwsbrieven reeds vermeldde was dat ik samen met Eric Nuver (mijn rechterhand) en later ook met Han Vriezen (dus 2 elektrotechnici) naar Stuttgart ben geweest en dat we daar het meest ideale Vrije Energie apparaat tot nu toe hebben zien werken.

Een apparaat dat, aan het drie-fasen net gekoppeld, NB 1.700 Watt netto produceerde. Een trafo zonder bewegende delen, en dus geen slijtage, zonder hinderlijke geluiden, compact, robuust (en dus bedrijfszeker) en in nagenoeg elke meterkast past. Je sluit hem aan en de meter gaat achteruit draaien! Zie bijstaande foto:

Tja, en nu zijn we inmiddels bijna 3,5 jaar verder en zult u vragen: en Dick wat is er nu uiteindelijk van geworden? Ik heb er later meermaals een bezoek gebracht om te onderhandelen of wij het apparaat enige tijd ter beschikking konden krijgen om samen met een netbeheerder in Nederland een oplossing te vinden voor de slechte respectievelijk hoge blindstroom (Cos phi van 0,15) echter de Russische uitvinder heeft er helaas geen belangstelling voor.

3. Wat gebeurt er nog meer?

3.1. Bristol, GB,

In dececember 2012 ging ik samen met Kees van der Koppel op bezoek bij een uitvinder in Bristol (GB). We waren beiden onder de indruk van deze zo inventieve man dat we hem gesponsord hebben om zijn uitvindingen verder te kunnen ontwikkelen. Inmiddels zou er al diverse keren een doorbraak zijn, echter ook dit laat nog steeds op zich wachten…. Of en wanneer er echt een doorbraak gaat komen vragen we ons nog steeds af, maar ondertussen hebben we het vertrouwen toch wel meer en meer verloren.

3.2 Vrije Energie apparaat uit Brazilië,

Electron-Captor-GeneratorVia de website van Sterling Allen: http://pesn.com kwamen we in contact met uitvinders in Brazilië en hoewel zij de boot naar buiten toe flink afhielden hebben wij toch meer persoonlijke contacten kunnen leggen via een tussenpersoon.

Ook is er in augustus 2014 iemand, die goed Portugees spreekt en de cultuur kent, bij hen op bezoek geweest op lokale-reiskosten van FreeEnergy4All.

Men spreekt over een 6,6kW, 12kW, 40kW en 280kW “Electron Captor Generator”. De “Solid State” units zijn heel compact en werken zonder bewegende delen!

Ook hier uiterst moeizaam contact en amper of geen antwoord meer op onze contactverzoeken.

3.3 De watergenerator uit Canada

Enige tijd geleden stond er een artikel op de website van Sterling Allen (Peswiki) over een generator die op water leek te lopen, genoemd: de “GDS Technology Water Generator”. Ook werd gesproken van “atomization of some of the water”, wat het ook maar betekent. Het water zou niet de brandstof zijn maar een middel. Zie b.v.:

http://peswiki.com/index.php/Directory: GDS_Technologies%27_Portable_Water_Generators

Ook schrijft men: NOTICE: Oct. 27:

..Greg told me he didn’t plan on releasing these until December 2015, when he had inventory built up; and that the website wording was in preparation for that..”

M.a.w. op dit moment zijn de units nog niet te bestellen en moeten we wachten. We zitten echter ondertussen ook niet stil en hebben al een aardig beeld wat het fenomeen achter deze uitvinding lijkt te zijn. Voor de netto “5kW”-unit is 2kW aan input nodig met een bruto output van 7kW.

GDS Technologies’ Portable Water Generators – “..Canadian company has a water-powered, portable genset not yet available for sale until Dec.’15)] on their website, in output sizes of 5 kW, 10 kW and 15 kW, at a price of around $1000/kW. Just 4 gallons of tap water will run the 5 kW system relatively quietly for three days. It emits no pollution, no fumes. Suitable for non-grid-tie applications…” (PESWiki; October 26, 2014).

Wat hierbij extra interessant is de genoemde prijs van slechts U$1000/kW.**) Dit is extreem goedkoop, maar ook hier zal de toekomst uit moeten wijzen of en wanneer het commercieel beschikbaar komt en wat het allemaal echt waard is.

3.4 ROSCH THRUST KINETIC GENERATOR OF ELECTRIC ENERGY

ook wel “Auftrieb- Kraftwerke” genoemd.

RoschThrustKineticGeneratorRoschThrustKineticGeneratorEind oktober 2014 was ik bij een congres over Vrije Energie in Bregenz/Oostenrijk waar een model van deze unit van de Firma Rosch AG werd getoond. Het rad met een soort emmertjes eraan draait geheel onderwater. Indien ze onderin zijn wordt er lucht in de opgaande emmertjes geblazen die een stuwdruk c.q. opwaartse kracht naar boven creëert. Omdat aan de zijkant van de emmertjes gaten zitten die bovenin naar boven wijzen kan de lucht daar weer ontsnappen waardoor de emmertjes zonder lucht, maar gevuld met water, weer naar beneden gaan.

Men noemt dit de “Rosch Thrust Kinetic Generator which is a prototype of mini power plant build and installed at Rosch business premises in Belgrade” ook wel Auftrieb- Kraftwerke genoemd. Kleinere units waren eerder te bestellen via de firma/Gaia-Verein, maar hier is naar verluidt een einde aan gekomen. Deze units leveren 5kW en zijn 5m hoog met een basisoppervlak van 0,5×0,5m en kunnen geheel “autonoom” draaien. Grotere units >5kW zijn rechtstreeks bij Rosch AG te bestellen. Men spreekt ook al over vermogens van 5MW tot 100MW (100.000kW!) units….., opgebouwd uit meerdere (clusters van) grote units parallel.

Inmiddels hebben we met 4 mensen van FE4All een bezoek gebracht aan Spich nabij Keulen in Duitsland, waar een kleinere KPP-unit gepresenteerd werd die 180 Watt netto leverde.

Over deze units kunnen we o.a. zeggen:

  1. dat ze vrij complex zijn met veel bewegende delen en ook vrij hoog en dus niet makkelijk in huizen toepasbaar,

  2. dat ze ook nog vrij duur zijn, nl. ca €15.000,- voor een 5kW unit (dus ca. €3000,-/kW), excl. installatie c.q. het nog zelf in elkaar (doen) zetten, **)

  3. dat men ook een vrij hoge licentieprijs vraagt voor bv. NL. **)

Daarom, en ook in het licht van andere veelbelovende ontwikkelingen, zien wij voorlopig af van de aanschaf en licentie van dergelijke units. Ook de levering van reeds bestelde 5kW units door Gaia laat veel te wensen over of lukt niet, zo hebben wij vernomen.In de lezing van Hartmut Dobler werd nogmaals de KPP paternoster-water generator van Rosch AG besproken, incl. overwegingen t.a.v. de zwaartekracht als mogelijke verklaring van de werking van de KPP unit. Wij hebben vorig jaar zijn bedrijf bezocht waar nu inmiddels een werkende 60kW unit van 9 m hoog geïnstalleerd is t.b.v. autonome energievoorziening.

3.5 Indrukken van Vrije Energiecongres, te Bad Gögging

(regio München) op 10+11 sept + nabespreking op 12sept n.a.v ons Moskou bezoek van 15-22sept 2016.

Tijdens ons bezoek aan het Vrije Energiecongres in Bad Gögging op 10 en 11sept. jl. werden presentaties gegeven over een breed scala aan onderwerpen, variërend van fijnstoffelijke energieën, resonantie, tot vrije energietechnieken van Nikola Tesla, etc.

Hieronder een kleine greep:

3.5.1 ”Skalarwellen für den Frieden”

Een indrukwekkende lezing van Prof. Dr-Ing Konstantin Meyl over o.a. het algemene stilzwijgen over het gebruik van scalaire straling en wapens om o.a. gevechtssystemen van de vijand lam te leggen en hoe het voor de vrede ingezet kan worden.

Prof Meyl zelf liep met hulpstukken om zijn rechterbeen en moest ondersteund worden om het podium op te stappen. Dit na een uiterst pijnlijke persoonlijke ervaring met scalaire wapens, waardoor hij geruime tijd verlamd was aan zijn rechterkant en nog steeds gebrekkig sprak.

Hij sprak o.a. over de geopolitieke situatie, in/rond het midden oosten en hoe daar Amerikaanse oorlogsbodems zouden zijn lamgelegd door scalaire wapens van zowel Iran alsook Rusland. Omdat in deze tijd bijna alle systemen veel gevoelige elektronica met chips bevatten, zijn die met een EMP (EM-pulse) en/of scalair wapen in 1 klap compleet uit te schakelen, aldus Prof Meyl, die in dit verband ook even de technieken van Dhr. Keshe noemde. Dit zou voor Duitsland reden (geweest) zijn om Leopard tanks geheel van elektronica te ontdoen…

Ook Nikola Tesla experimenteerde in zijn tijd al met dit soort straling (op ’n vreedzame manier), om zijn plannen van “gratis energie voor iedereen” m.b.v. de Warden Cliff Tower uit te kunnen voeren.

3.5.2 Antriebskonzepte auf der basis von LENR/Cold Fusion

Dhr Nicholas Chauvin, CEO van LENR CARS SA sprak over de diverse LENR technieken(koude kernfusie) die op den duur ook in auto’s toegepast kunnen worden. Bij LENR wordt o.a. met waterstof en nikkel gewerkt om meer warmte te produceren (d.mv. kernfusie!) dan aan elektrisch vermogen verbruikt wordt.

Hij sprak over 2 hoofdmethoden om warmte om te zetten naar elektriciteit, namelijk d.m.v. de Sterlingmotor of een Rankine engine die dan een generator aandrijft t.b.v. elektriciteit voor de elektromotor + autosystemen.

Zijn bedrijf werkt samen met diverse autofabrikanten en had in ‘t Lab al een output van 3,2 kW behaald, met CoP van 2,4-2,8x en op den duur wordt zelfs 10kW met CoP van 11x verwacht.

Hij ziet LENR als ’n veilig alternatief voor gebruik in elektrische auto’s, in vergelijking met b.v. dure, giftige Li-ion batterijen, die ook nog eens catastrofaal kunnen ontploffen.

3.5.3 Mobile und stationäre Einsatz möglichkeiten des methanol

van Angela Summereder over Carl Schappeller, Paramahamsa Tewari, Dhr Toby Grotz & Prof Turtur

  • Op zondagmorgen werd een nogal gezapige en initïeel onsamenhangende film vertoond over de semi-briljant genoemde oostenrijkse uitvinder Carl Schappeller en diens uitgebreide gevolg, eind 19e eeuw. Uiteindelijk bleek hij steeds beelden te zien van 2 halve ijzeren bollen op elkaar (de bovenste de N-pool, de onderste de Z-pool) met daarbinnen een spoel die vervolgens oneindige hoeveelheden energie zou kunnen opwekken t.g.v. de invloed van de aether flow.

  • ‘t Laatste stuk van de film ging over Dhr Paramahamsa Tewari uit India, die ’n vernieuwend type generator heeft ontwikkeld. Deze RLG (“ReactionLess Generator”, die de back-torque van een generator elimineert) heeft ‘n CoP van ~2,38x (input 2,7kW, output 6,6kW). Een fabriek is nu bezig zelfs een 10kW versie te maken.

  • Ook was in de film Prof Turtur aan het woord, bekend van eerdere lezingen en zijn ZPE-motortje alsmede zijn theoretische verklaring daarvoor.

  • Aansluitend sprak Dhr Toby Grotz, electrical engineer over deze RLG uitvinding en zijn samenwerking met Dhr Tewari, in India, die veel inzichten verkreeg uit oude Sanskrit teksten en waarmee hij zijn SPT (Space Vortex Theory) poneerde.

  • Een typerende uitspraak daarbij: “Quantum theory and Relativity theory can not be combined or realized, as they are not based on reality”!

3.5.5 “Rotoverter und Kapanadze-Generatoren für den Hausgebrauch” en “Beschleunigter Abbau radioaktiver Strahlung über Resonanzkopplung”

De 2 lezingen waren helaas afgelast. Daarvoor in de plaats gaf Dr Florian König ’n lange lezing over zijn metingen, ervaringen en producten om (de effecten van) elektrosmog te verminderen. Dit onderwerp kwam ook vorig jaar ter sprake.

3.5.6 Russischer Resonanzwidder u.a. FE-Technologien in der Vermarktung

Een lezing van Adolf en Inge Schneider (organisatoren van deze conferentie).

In de 21e Nieuwsbrief zijn we al redelijk uitgebreid ingegaan op de Russische uitvinding die ook wel HEG wordt genoemd (Hydraulic Electric Generator). Er werd aanvankelijk een cilindrisch apparaat getoond dat op grote waterdiepte vrije energie produceerde zonder dat daar enige vorm van fossiele brandstof of andere input voor nodig was o.b.v. een turbine met traditionele roterende generator.

Later is dit dusdanig geoptimaliseerd dat in een cilinder onder zeer hoge waterdruk (b.v. 2500- 3500bar, ter vervanging van de waterdieptedruk) via een drukstoot het water in de cilinder in trilling/oscillatie werd gebracht en door de wisselende drukken in de aanwezige piëzo-elektrische cilinder een hoogspanning wordt gegenereerd die vermogen creëert. Piëzo-materiaal vindt je tegenwoordig in praktisch elke gas aansteker!

Er werden ook foto’s getoond van een cilinder van slechts 20cm diameter en een lengte van slechts 80cm die NB continu !1MW (1000kW) kan opwekken. Men spreekt zelfs over een vermogen van 1500kW!

We waren zo onder de indruk dat we besloten om een aantal weken geleden samen met de organiserende familie Schneider uit Zwitserland en dhr. Hartmut Dobler uit Duitsland een bezoek te brengen aan deze zo unieke uitvinder met zijn uitvinding in Moskou.

Hoewel wij als voorwaarde stelden dat we pas zouden gaan als we ook zelf een werkende unit konden zien en konden testen bleek ter plaatse dat de voorbereidingstijd te kort was geweest en de financiële middelen niet op tijd beschikbaar waren dat we alleen maar het buitenhuis hebben gezien maar dus helaas geen draaiende unit……

Ook was men inmiddels overgegaan naar een modernere versie. Dit alles hebben we kunnen zien in de Academie van Wetenschappen in Moskou. Ook hebben we een bezoek kunnen brengen aan de fabriek waar de units tot nu toe zouden zijn.

Het betekent b.v. dat zo’n 1MW apparaat een complete moderne windmolen van 4 á 5MW (=piekvermogen) kan vervangen omdat dit apparaat 24uur/dag en 365dg/jaar continu dit vermogen kan genereren terwijl een windmolen maar 20% (op land) en 25% (op zee) gemiddelde belasting levert (door de wisselende windomstandigheden, etc).

Samen met de mensen uit Zwitserland en Duitsland hebben we besloten om samen te gaan werken (via een z.g. Holding) om naar de Uitvinder gezamenlijk sterker te kunnen staan.

Ook hoeven we dan niet allemaal de afzonderlijk licenties te kopen en kunnen zo een grote stap vooruit maken.

Ook was er tijdens ons bezoek iemand bij uit St. Petersburg om voor ons te kunnen vertalen. De fam. Schneider kende hem al langer en hij is ook bereid om voor ons de units te gaan bouwen en de vrij complexe afregeling en opstart te gaan verzorgen.

De planning is nu dat, zodra de funding rond is, een dezer dagen de eerste licentie gekocht gaat worden en tevens opdracht wordt gegeven voor de bouw van de eerste unit van 800kW. Deze unit zou dan eind 2016 gereed moeten zijn om in januari 2017 door ons getest te kunnen worden. Bij gebleken prestatie komt deze dan naar West Europa om hier als demo opgesteld te worden waarna tevens het proces gestart kan gaan worden ter officiële certificering/goedkeuring door de autoriteiten.

Hieronder een paar foto’s die een indruk geven van de besproken apparatuur:

hydraulische-converter

Het gele is de Piezo-elektrische cilinder

Opm. bij deze beschrijving: de 2600 tot 3900 bar komt overeen met een waterdiepte van 26.000 tot 39.000m en dus niet 2600 tot 3900m! (1 bar = 10 meter waterkolom)

Inmiddels hebben we ook al diverse contacten in NL die geinteresseerd zijn in o.a. toepassing van HEG’s in de kassenbouw en in de industrie. Een extra voordeel is dat men in Rusland een alleszins redelijk en aantrekkelijke prijs voor de bouw van deze HEG’s vraagt. Wel komt er nog heel wat bij kijken om van de HEG’s met output van 3000Volt gelijkspanning een stabiele 400V 3-fasen wisselspanning te maken. Hier is nog verder nader onderzoek voor nodig

.

congress Gögging

Op de voorgrond Adolf en Inge Schneider (CH), 2e van re. Hartmut Dobler(D), 3e rechts Pavel uit Ruslanden 2e+3e links Dick Korf en Eric Nuver voor de Benelux. Ontmoeting in Bad Gögging(D)

4. Samenvatting:

Al met al zijn er toch wel weer nieuwe ontwikkelingen en hebben we best veel contacten maar naast de stappen die gezet zijn met de HEG wachten we nog op die ene unieke doorbraak die ook in huishoudens goed is toe te passen.

Hierbij voelen we heel duidelijk dat “het” steeds dichter bij komt en ook dat de tijd er rijp voor is. Zoveel mensen zijn bezig en op zoek naar energiebesparing en elk zichzelf respecterend bedrijf is ook bezig met DUURZAAMHEID.

We houden u op de hoogte en zo gauw er een volgendedoorbraak is hoort u van ons.

Met een energierijke groet,

Dick Korf voorzitter van FE4All, initiatiefnemer en coördinator.
Eric Nuver, secretaris van FE4All en rechterhand van Dick,
Theo Buijsrogge, penningmeester.